1.348 de joburi oferite de agenții economici la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată în județul Iași

După doi ani de restricții impuse de pandemia de coronavirus, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi a organizat vineri, 20 mai, în Sala Foayer a Casei de Cultură a Studenţilor din municipiul Iași și la Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu” din municipiul Pașcani, o nouă ediție a evenimentului “Bursa Generală a Locurilor de Muncă”. Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat 71 agenți economici cu o ofertă de 1.348 de locuri de muncă vacante pentru toate categoriile de persoane și pentru toate nivelurile de studii și calificări.

“Pentru a sprijini persoanele în căutarea unui loc de muncă, dar și mediul economic ieșean, AJOFM Iași a organizat în acest an standuri de prezentare cu serviciile pe care le oferă atât solicitanților de loc de muncă  cât și angajatorilor. Astfel, participanții la bursa locurilor de muncă au avut posibilitatea de a afla ce oportunitați de integrare pe piața muncii le sunt oferite dar și care este rolul ECONOMIEI SOCIALE  în integrarea persoanelor vulnerabile, luna mai fiind dedicată promovării și mediatizării domeniului. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost promovate cursurile de formare profesională organizate prin Centrul de Formare Profesională al AJOFM Iași, serviciile oferite prin intermediul rețelei EURES, dar și sprijinul oferit persoanelor cu dizabilități în vederea creșterii șanselor de ocupare prin intermediul proiectului ”Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități” – a declarat Gabriela Vasilache, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași.

De asemenea, a mai precizat aceasta, prezența la Bursa Generală a Locurilor de Muncă a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a fost benefică atât pentru elevii din anii terminali de liceu sau școală profesională care se pregătesc pentru viitor cât și  persoanelor vulnerabile care iși caută un loc de muncă.

Evenimentul a făcut parte din seria acţiunilor organizate de către Serviciul Public de Ocupare a Forței de Muncă din cadrul AJOFM Iași, în principal pentru pentru șomeri înregistrați, având ca scop principal creșterea gradului de ocupare a acestora prin realizarea unui contact direct cu mediul economic ieșean.

Potrivit reprezentanților AJOFM Iași, din cele 1.090 de persoane participante la eveniment, 760 au fost selecţionate în vederea susţinerii interviului,  în timp ce 32 de solicitanţi, dintre care trei cu studii superioare, au obținut certitudinea încheierii unui contract de muncă corespunzător pregătirii lor profesionale. (E.M.)