Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, la cea de-a XXIV-a ediție

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi împreună cu Facultatea de Construcții Mașini și Management Industrial din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” organizează în perioada 20-22 mai etapa națională a CONCURSULUI DE MATEMATICĂ APLICATĂ „ADOLF HAIMOVICI” pentru elevii claselor IX-XII – filiera tehnologică. (EDIȚIA A XXIV-A.

Inițiat în 1996 de Inspectoratul Școlar Județean Iași, concursul, aflat în acest an la cea de-a XXIV-a ediție, este inclus în calendarul competițiilor oficiale ale Ministerului Educației, cunoscând redefiniri impuse de schimbările școlii actuale. Confirmarea valorii, succesului şi maturităţii manifestării este demonstrată și susținută de implicarea constantă a Facultății de Construcţii Maşini şi Management Industrial (Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi) în calitate de partener organizator.

Unic în peisajul competițional al disciplinei, prin aplicabilitatea practică a subiectelor,  Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” reprezintă o modalitate prin care este stimulată dezvoltarea gândirii creative a elevilor, oferindu-le posibilitatea de a explora realitatea practică,  pornind de la aspectele teoretice.Competiția îmbină rezolvarea de probleme deosebite, atât teoretice, cât şi practice, dar mai ales premiază cele mai bune şi frumoase rezolvări şi compuneri de probleme, stimulând astfel activitatea elevilor creativi.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 21 mai, la ora 9.00 în amfiteatrul TCM1 al Facultății de Construcţii Maşini şi Management Industrial Iași, iar începând cu ora 10.00, în sălile Facultății de Constucții Mașini și Management Industrial Iași, se va desfășura proba scrisă.

În acest an, la etapa națională a Concursului Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” participă 100 de elevi din întreaga țară, elevi din clasele IX-XII, filieră tehnologică, precum și 30 de profesori însoțitori din județele țării și din municipiul București.

Competiția se va încheia cu festivitatea de premiere ce va avea loc duminică, 22 mai 2022, ora 10.00, în același amfiteatru al Facultății de Construcţii Maşini şi Management Industrial Iași. Dincolo de premiile oficiale ale Ministerului Educației, elevii vor beneficia și de alte distincții oferite de gazda concursului, Facultatea de Construcții Mașini și Management Industrial din cadrul Univeristății Tehnice „Gheorghe Asachi”.