Numărul infecțiilor cu SARS-CoV-2 raportate în ultimele 24 de ore, în creștere la Iași

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 20 de cazuri noi de coronavirus, în creștere față de raportarea din ziua precedentă, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Conform datelor oferite de institutul Național de Sănătate Publică (INSP), până vineri, 20 mai, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 111.157 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost efectuate nouă externări și trei internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2.425.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare au fost înregistrate 484 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, în ușoară creștere față de ziua anterioară.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti – 112 şi în judeţul Cluj – 48, a informat, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Conform ultimei raportări, Mehedinţi este singurul judeţ unde nu au fost înregistrate cazuri noi.

În total, până vineri, 20 mai, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.905.539 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore au fost raportate patru decese (un bărbst și trei femei) la pacienţi cu COVID-19, a informat, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Până în prezent, 65.644 de persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2 au decedat în România. (E.M.)