Virgil Popescu şi Dan Motreanu candidează la funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL

Virgil Popescu şi Dan Motreanu candidează la funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL în domeniul strategiilor politice, au declarat pentru AGERPRES surse liberale.

Potrivit surselor citate, pentru această funcţie este posibil să-şi depună candidatura şi Gheorghe Falcă.

La funcţia de vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale şi-au depus candidatura: Virgil Guran, Vergil Chiţac, Ben Oni Ardelean şi Sorin Moldovan. Şi la această funcţie este posibil să-şi depună candidatura şi alţi liberali.

Pentru funcţia de secretar general al PNL candidează Lucian Bode.

Candidaturile pentru aceste funcţii se pot depune până vineri, la ora 24,00.

Consiliul Naţional al PNL în care vor avea loc alegeri pentru funcţiile de secretar general, prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice şi vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale va avea loc pe 27 mai la Poiana Braşov, cu participarea a 1.000 de delegaţi.

Liga Aleşilor Locali va avea loc cu participarea celor 1.200 de primari liberali, pe 26 mai, tot la Poiana Braşov.

Premierul Nicolae Ciucă a fost ales preşedinte al PNL pe 10 aprilie. Pe 2 aprilie, Florin Cîţu a demisionat din funcţie după ce mai mulţi liberali i-au cerut acest lucru. Ciucă era vicepreşedinte al PNL în domeniul apărare şi siguranţă naţională. Pe 2 aprilie, şi Dan Vîlceanu a demisionat din funcţia de secretar general al PNL, funcţie preluată interimar de prim-vicepreşedintele Lucian Bode. AGERPRES