Căldura extremă, risc pentru femeile însărcinate. Cum afectează temperaturile ridicate nașterea

Căldura extremă poate avea efecte fatale asupra fătului. Cele mai recente studii arată că expunerea gravidei la căldura extremă poate crește riscul nașterii premature. Schimbările de climă determină valuri de căldură ce duc la temperaturi înalte în toată lumea, acesta fiind un pericol pentru femeile însărcinate.

Rasa, factor de risc

Unele studii au arătat că temperatura extremă în sarcină poate duce la prognosticuri nefavorabile pentru naștere. Valurile de căldură și creșterea temperaturilor pot duce la probleme de sănătate mai ales în grupurile vulnerabile precum gravidele. Este însă neclar care factori influențează această relație și ce variații în populație există în funcție de tipul de expunere, arată studiile publicate în National Library of Medicine.

În analize au fost înregistrate 615.329 de cazuri de premature și 1.005.576 de bebeluși născuți la termen precoce. Rezultatele arată că durata și intensitatea valului de căldură în săptămâna dinainte de naștere s-au asociat cu nașterea la termen precoce. În plus, riscul de naștere prematură și la termen precoce a fost mai mare la mamele hispanice și de rasă non-neagră.

Semne ale nașterii premature

Prin naşterea prematură se înţelege naşterea care survine între 20 şi 37 de săptămâni complete de amenoree. Medicii arată apariția contracțiilor înainte de 37 de săptămâni sau ruperea membranelor sunt semen ale nașterii premature.

Naşterea prematură poate fi uneori recomandată de către medic, atunci când unele complicaţii fac ducerea la bun sfârşit a sarcinii riscantă sau chiar imposibilă, fiind vorba de desprinderea de placenta sau preeclampsia.

Cauze ale nașterii premature

Medicii arată că există mai multe probleme care pot duce la o naștere prematură, și anume:

-Infecţiile

– Incompetența cervicală este diagnosticata târziu în sarcină, şi este posibil ca femeia să aibă deja în istoric o pierdere de sarcină în trimestrul al doilea sau un travaliu prematur. În acest caz, colul uterin se deschide prematur, sub presiunea uterului şi a fătului care creşte.

Dacă afecţiunea este diagnosticată la timp, se poate evita naşterea prematură prin suturarea cervixului intre săptămânile 12 – 16 de sarcină. Această procedură se numeşte cerclaj şi se practică prin vagin, sub anestezie locală

– Placenta previa. Această afecţiune, ce presupune o placentă jos inserată, în apropierea sau peste colul uterin

-Dilatarea prematură a colului

-Anomaliile uterului

– Bolile cornice

-Dezechilibre hormonale

– Sarcinile multiple

– Stresul

-Fumatul

(sursa>www.dcmedical.ro)