Cel puţin 19 elevi şi doi adulţi, ucişi într-un atac armat la o școală din Texas

Bilanţul victimelor atacului de la şcoala elementară din Uvalde a ajuns la cel puţin 19 elevi şi 2 adulţi ucişi, după ce inițial era vorba despre 14 elevi și un cadru didactic printre victime, scrie G4Media.ro. Anterior, agresorul, Salvador Ramos, de 18 ani, şi-ar fi împuşcat bunica, aflată în stare critică, în spital. Cu trei zile înaintea atacului, tânărul a postat pe un cont de Instagram fotografiile a două arme de tip AR15.
Preşedintele Joe Biden a cerut SUA să-şi transforme durerea colectivă în acţiuni politice după atacul armat de marţi.

„Unde, pentru numele lui Dumnezeu, este coloana noastră vertebrală, să avem curajul să ne implicăm şi să facem faţă lobby-urilor? Este timpul să transformăm această durere în acţiune”, a spus el.

CNN precizează că acesta este cel puţin al 30-lea atac din 2022 care vizează instituţii de învăţământ unde învaţă de la copii de grădiniţă până la liceeni de clasa a XII-a. Exceptând atacul de la şcoala din Uvalde, anul acesta în SUA au avut loc cel puţin 38 de atacuri vizând şcoli, colegii şi universităţi, soldate cu cel puţin 10 morţi şi 51 de răniţi. (sursa:www.g4media.ro)