Întâlnire Nicu Popescu – Bogdan Aurescu, la Forumul Economic Mondial de la Davos

Ministrul de Externe Nicu Popescu a avut o discuție cu omologul său român, Bogdan Aurescu, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos. Cei doi au vorbit despre integrarea Europeană a R. Moldova și suportul oferit în acest sens din partea României.

Întotdeauna am plăcerea să discut cu prietenul și omologul meu, Bogdan Aurescu. Astăzi, în cadrul Forumului Economic Mondial 2022, am vorbit despre aspirațiile europene ale R. Moldova și susținerea puternică a României în acest proces. Am ajuns la acordul să continuăm întărirea relațiilor, contactelor directe, legăturilor de afaceri și comerț” a scris Popescu pe pagina sa de Twitter.

Popescu a menționat că România este cel mai important susținător al perspectivei europene a aderării R. Moldova la Uniunea Europeană, iar promovarea aspirațiilor europene după depunerea chestionarului a fost tema centrală a convorbirii.

Am convenit cu domnul ministru să dinamizăm inițiativele care se derulează în cadru bilateral și care au drept scop modernizarea și dezvoltarea europeană a țării noastre. Împreună cu România vom întări comunitatea noastră de cultură, istorie și limbă română cu și mai multe inițiative și proiecte de infrastructură. Totodată, am convenit să identificăm soluții pentru fluidizarea transportului la frontiera moldo-română” a notat ministrul de Externe.

Popescu și-a exprimat mulțumirea că întâlnirea cu Aurescu a coincis cu decizia unui operator de telefonie mobilă din România de a pune în aplicare reducerea tarifelor la roaming. ”Această decizie, în beneficiul cetățenilor ambelor țări, va spori contactele interumane și va facilita dezvoltarea relațiilor comercial-economice” a conchis șeful diplomației R. Moldova. (sursa:www.deschide.md)