Poliția de Frontieră, dotată cu noi echipamente speciale de control

Poliţia de Frontieră a beneficiat de un lot de 21 de cititoare mobile de documente, din partea Organizaţiei internaţionale pentru migraţie (OIM). Echipamentul vine să asigure implementarea conceptului punctelor mobile de control la traversarea frontierei de stat. Acest echipament va spori capacităţile şi flexibilitatea Poliţiei de Frontieră în gestionarea mai eficientă a unor potenţiale influxuri de refugiaţi.

Totodată, Marea Britanie a transmis Poliţiei de Frontieră patru scanere X-ray portabile care vor înlesni capacităţile în depistarea armamentului, muniţiilor, drogurilor şi altor obiecte de contrabandă. Totodată, în scopul pregătirii poliţiştilor de frontieră în gestionarea eficietă a scanerelor X-Ray, reprezentanţii Marii Britanii au desfăşurat un curs de instruire chiar în PTF Palanca.

În acest context, şeful Poliţiei de Frontieră, Rosian Vasiloi a avut o întrunire cu directorul Programului Statelor Unite pentru admiterea refugiaţilor Bartlett E. Lawrence, şeful Misiunii Organizaţiei Internationale pentru Migraţie Lars Lonnback şi ministrul pentru Refugiaţi al Marii Britanii, E.S. Richard Harrington.

Vasiloi a informat partenerii de dezvoltare cu privire la situaţia curentă la frontiera de stat, acţiunile întreprinse în contextul gestionării crizei refugiaţilor ca urmare a războiului din Ucraina, dar şi măsurile de contingenţă pregătite pentru gestionarea unui potenţial flux mărit de refugiaţi, inclusiv riscurile şi ameninţările care încep să se contureze la frontiera de stat a Republicii Moldova. (sursa:www.trm.md)