Alexandru Dimitriu, validat candidat pentru Primăria sectorului 5 din partea USR

Alexandru Dimitriu a fost validat de către Biroul Municipal USR drept candidat pentru Primăria Sectorului 5.

Candidatura sa urmează să fie supusă luni şi validării Biroului Naţional al USR, au precizat surse politice, pentru AGERPRES.

Viceprimarul Horia Tomescu, vicepreşedinte al USR Sector 5, declara miercuri că Alexandru Dimitriu a fost desemnat candidat de către membrii filialei.

„În filiala USR Sector 5 am avut deja alegeri interne, conform statutului nostru. Candidatul USR pentru Primăria Sectorului 5 este domnul avocat Alexandru Dimitriu şi aşteptăm cu nerăbdare începerea procesului electoral”, a precizat Tomescu, într-un interviu acordat AGERPRES.

Atribuţiile de primar ale lui Cristian Popescu-Piedone au fost preluate de viceprimarul Mircea Nicolaidis (PPU-SL), după ce edilul Sectorului 5 a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul ‘Colectiv’.

Alexandru Dimitriu a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, în perioada în care USR s-a aflat la guvernare. În prezent este liderul grupului consilierilor locali USR Sector 5.

S-a născut în iunie 1981, în Bucureşti, este doctor în drept (tema: Recuperarea creanţelor prin procedura insolvenţei, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti). A urmat de asemenea un masterat al Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti şi este licenţiat al Facultăţii de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu. Totodată este absolvent al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale, Academia de Studii Economice, Bucureşti (2000 – 2004). Începând din anul 2007 este avocat în Baroul Bucureşti.

(sursa:www.agerpres.ro)