Prima reacție a Maiei Sandu, după reținerea lui Dodon: „Sper că procuratura nu face jocuri politice”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu o primă reacție după reținerea ex-președintelui Igor Dodon. Șefa statului afirmă că „doar legea trebuie să conteze” și  speră că „procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva, nici la inițiativa proprie”.

„Eu îmi doresc să avem o justiție independentă, o justiție profesionistă care respectă legea. Pentru că orice abuz și încălcare a legii ar conduce la discreditarea procuraturii și a reformelor , dar și la discreditarea parcursului nostru european. Doar legea trebuie să conteze”, a punctat Maia Sandu.

Șefa statului a adăugat că a aflat despre reținerea ex-președintelui R. Moldova din presă, iar mai multe detalii despre anchetă nu cunoaște.

„În cazul dat, Procuratura trebuie să investigheze modul în care a fost gestionat acest caz, parcursul zilei de marți și ce s-a întâmplat cu o zi înainte. Sunt îngrijorată de scurgerile din presă, iar explicațiile Procuraturii nu sunt suficiente pentru mine”, a mai susținut președinta.

Amintim că, procurorii au înaintat solicitarea în instanța de judecată după ce ex-președintele Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, urmare a perchezițiilor desfășurate în dimineața zilei de 24 mai, când ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, CNA, în comun cu procurorii anticorupție, au descins la domiciliul fostului președinte, precum și în alte locații.

De menționat că în unele de locații au fost depistate peste 600 de mii de lei, iar într-un plic cu simbolurile unui partid, au fost depistate 17 mii de lei și 1.000 de dolari.

În cadrul anchetei sunt cercetate fapte cu privire la îmbogățirea ilicită, corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidului și trădarea de Patrie, care ar fi avut loc începând cu anul 2014 și până în prezent, inclusiv evenimentele care au fost vizate în imaginile video publicate în mass-media și rețelele de socializare.

(sursa:www.agora.md)