Numărul cazurilor noi de coronavirus, în scădere la Iași

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 12 cazuri noi de coronavirus, în scădere față de raportarea din ziua precedentă, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Conform datelor oferite de institutul Național de Sănătate Publică (INSP), până sâmbătă, 28 mai, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 111.258 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost efectuate șase externări și trei internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2.426.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare au fost înregistrate 295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, în scădere față de ziua anterioară.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti – 127 şi în judeţele Sibiu – 27, Cluj – 26 şi Timiş – 20, a informat, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii.

Conform ultimei raportări, în judeţele Bistriţa-Năsăud, Covasna, Gorj, Ialomiţa şi Maramureş nu s-au înregistrat cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

În total, până sâmbătă, 28 mai, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.908.313  de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore a fost raportat un singur deces (un bărbat) la pacienţi cu COVID-19, a informat, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii.

Până în prezent, 65.677.de persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2 au decedat în România.