Refugiaţii din Cernăuţi primesc ajutor umanitar din toate colţurile lumii

Refugiaţii ucraineni din Cernăuţi continuă să primească ajutor umanitar din toate colţurile lumii.

Prin acest acte de caritate, oamenii cu inimă mare speră că, măcar aşa, refugiaţilor din regiunile Donețk, Lugansk, Harkov, Kiev şi Nicolaev li se vor alina puţin suferințele prin care au trecut, transmite Știri.md cu referire la tvr.md.

Viața ucrainenilor s-a schimbat radical odată cu începerea războiului. Oamenii au pornit în pribegie iar mulți dintre ei au fugit din calea războiului şi au pierdut tot ce au avut.

Mulți refugiați supraviețuiesc din ajutorul oferit de asociații umanitare din România, Republica Moldova, Italia sau Franța.

Kerlan Fabienne, președintele unei asociații umanitare din Franța: „Sunt impresionată de ajutorul umanitar care este adus aici.

Consider că, fără îndoială, ar trebui să continuăm să acordăm ajutor, dacă e posibil, chiar mult mai mult. M-au impresionat și mi-au atins sufletul refugiații de aici, care sunt primiți cu atâta dragoste și fericire, dar în ochii lor citești atâta tristețe și disperare.

Ar trebui ca toată lumea să se unească, să pună mână de la mână și să intervină pentru a ajuta oamenii şi copii care suferă din cauza războiului. Ei au pierdut totul: casele, familiile, totul ce era mai scump pentru ei”.

Produse alimentare, seturi de igienă, mobilă, dar şi rechizite, cărţi şi jucării, toate au fost donate recent de o asociaţie din Franța.

„Am venit aici fiind evacuați. Am fost primiți bine. Ne hrănesc, nu suntem flămânzi. Desigur că suntem îngrijorați de ceea ce se întâmplă acasă, mai mult suntem îngrijorați de cei care au rămas acasă decât de noi”.

Refugiații cu greu își stăpânesc lacrimile când își aduc aminte de războiul care le-a distrus viaţa. Galina a venit din regiunea Lugansk.
împreună cu familia

„Noi, aproape o lună de zile am stat într-un subsol pentru că împușcau mereu. Îmi este foarte greu să povestesc. Am venit aici pentru copil. N-am vrea ca fetița noastră să se mai teamă. Am trăit și în primul război și-n acest război. Am fugit și atunci de război, am fugit și acum de acest război. Tot ce-am agonisit până acum, nu mai am nimic”.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, în regiunea Cernăuți s-au refugiat peste 100 de mii de ucraineni, dintre care 24 de mii sunt copii.

(sursa.www.tvrmoldova.md)