Breaking News

Şeful ANAF, Lucian Heiuş: Pentru meditații, profesorii sunt sfătuiți să-și facă PFA

Şeful ANAF, Lucian Heiuş a afirmat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că nu este o prioritate pentru el alerge după un profesor, sau după o manichiuristă, dar a ţinut să precizeze că profesorii trebuie să plătească impozit pentru meditaţii, şi ANAF a trimis scrisori în care sunt sfătuiţi să îşi facă PFA, potrivit News.ro.

El a precizat că preferă ca pe mica evaziune să meargă pe prevenţie, pe programe de informare.

Întrebat dacă meditaţiile ar trebui impozitate, Heiuş a spus că este un venit de natură salarială pentru care trebuie să plăteşti impozit pe el, astfel că în scrisori li s-a transmis să îşi facă PFA. Legislaţia există, a mai spus el.

„Nu este o prioritate pentru mine, acum, să alerg după un profesor, sau să alerg după o manichiuristă care lucrează opt ore la salon şi poate mai lucrează două cliente sau trei seara acasă, în sufragerie, dar nu este normal să se întâmple acest lucru. Prefer ca pe mica evaziune să merg pe prevenţie, pe programe de informare”, a mai spus Heiuş.

El a menţionat că profesori ar trebui să dea un exemplu prin plata acestor impozite în faţa acelor tineri pe care îi modelează, prin meditaţiile pe care le dau.

(sursa:www.stiriedu.ro)