Zece localități din șase județe și Capitala, afectate de ploile abundente și vântul puternic

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale în zece localităţi din 6 judeţe (Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Ilfov, Prahova) şi municipiul Bucureşti pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente şi vântul puternic.

Potrivit unui comunicat transmis duminică AGERPRES, pompierii au intervenit, în principal, pentru evacuarea apei din curţi, subsoluri, anexe şi străzi.

Totodată, din cauza vântului puternic, a fost nevoie de intervenţia echipajelor de pompieri pentru degajarea copacilor căzuţi pe carosabil, a stâlpilor de iluminat prăbuşiţi, care au avariat mai multe autoturisme.

Având în vedere că şi duminică se află în vigoare avertizări hidrometeorologice de cod galben şi cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi abundente, grindină şi frecvente descărcări electrice, în mai multe judeţe ale ţării, efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite.

Evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată, la nevoie fiind posibilă dispunerea măsurilor necesare pentru eficientizarea intervenţiilor personalului MAI în sprijinul comunităţilor.

La acest moment, nu sunt în desfăşurare intervenţii pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor, precizează MAI.

Pentru prevenirea situaţiilor care pot pune în pericol viaţa, Ministerul Afacerilor Interne recomandă populaţiei să respecte următoarele măsuri:

* pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;

* sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;

* închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii;

* evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

(sursa:www.agerpres.ro)