În Chisinau, achitarea impozitului pentru imobile se va efectua până la 30 iunie

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Contribuabilii din municipiul Chişinău au fost atenţionaţi despre necesitatea achitării impozitului pe bunurile imobiliare pentru perioada fiscală 2022. Direcția de colectare a impozitelor și taxelor locale a expediat deja avizele de plată, prin intermediul serviciilor poștale, iar achitarea se va face până la 30 iunie, transmite MOLDPRES cu referire la Primăria capitalei.

“Deținătorii semnăturii electronice și/sau mobile pot accesa portalul https://sfs.md/ro/servicii/persoane_fizice și selecta opțiunea vizualizarea impozitului, în baza fișei imobilului și respectiv pot genera de sine stătător avizul de plată, vizualiza suma impozitului și imprima avizul pe suport de hârtie. De asemenea, în contextul modificărilor la Codul fiscal, începând cu anul 2021, nu se mai aplică reducerea de 15% pentru achitarea până la 30 iunie a sumei integrale a impozitului pe bunurile imobiliare calculate”, indică administraţia municipiului Chişinău.

Onorarea obligației fiscale se face cu Avizul de plată direct la oficiile poștale, instituțiile bancare sau online prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice www.mpay.gov.md prin selectarea serviciului „Achitarea impozitului pe bunurile imobiliare (cu aviz de plată)”.

Termenul-limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare este 30 iunie 2022. Scutirea la impozitul pe bunurile imobiliare se acordă persoanelor de vârstă pensionară, şi este stabilită în mărime de 500 mii de lei din valoarea estimată în scopul impozitării imobilului – domiciliu.

Foto: bizlaw.md