A început ediţia a 15-a a Festivalului de Teatru Independent de Orice UNDERCLOUD

A 15-a ediţie a Festivalului de Teatru Independent de Orice UNDERCLOUD a început luni, câteva zeci de evenimente pregătite pentru adulţi, dar şi copii urmând a avea loc până la sfârşitul săptămânii în şapte spaţii de pe Calea Griviţei, plus trotuarele de pe raza UNARTE – Teatrul Dramaturgilor, au anunţat organizatorii.

Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD este organizat de Fundaţia Calea Griviţei, fiind un proiect finanţat de Ministerul Culturii şi AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional) şi realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, ARCUB şi Cartierul Creativ.

„Magia festivalului a început. Am muncit ca să deschidem porţile unui UNDERCLOUD reformat şi rezultatul va fi peste aşteptări. Şi dacă stau să mă gândesc, îmi este imposibil să fac o selecţie de recomandări, fiind tot ceea ce avem în acest an în program merită bifat. Aşa că vă invit pe voi să fiţi parte din efervescenţa şi amploarea pe care UNDERCLOUD a căpătat-o în acest an”, a declarat regizoarea Chris Simion-Mercurian, iniţiatoarea proiectului teatrului independent Griviţa53.

Conform comunicatului transmis de organizatori, în fiecare dimineaţă a acestei săptămâni vor avea loc ateliere de teatru, dar şi ateliere de confecţionare păpuşi, de dans şi de scenografie, toate pentru copii şi adolescenţi.

„Distracţia va fi în toi, iar cei mici (şi mari) vor descoperi ce se întâmplă în spatele cortinei. Şi pentru că incursiunea în lumea teatrului presupune şi a fi spectator, marţi, sâmbătă şi duminică, începând cu ora 12,00, spectacole de teatru vor fi jucate pe scena mare de la UNARTE. Tot începând de astăzi debutează şi spectacolele pentru adulţi – o selecţie riguroasă, menită să aducă către publicul deja fidel UNDERCLOUD spectacole de teatru independent care merită să fie jucate şi apreciate pentru calitatea artistică. Vorbim aici de peste 20 de spectacole de teatru, dans, poezie şi spectacole lectură în care publicul are ocazia să se întâlnească cu personalităţi iubite şi apreciate, dar şi să descopere o nouă generaţie de actori tineri şi talentaţi. Evenimentele conexe se împrăştie în cele şapte spaţii şi întregesc conceptul artistic din acest an”, mai precizează organizatorii.

Detalii despre fiecare eveniment şi programul integral pot fi găsite pe www.undercloud.ro. Biletele s-au pus în vânzare pe mystage.ro şi bilete.ro. AGERPRES