Fonduri suplimentare pentru extinderea rețelei electrice din zona Galata

Primarul Mihai Chirica, în numele Municipiului Iași, și reprezentanții SC DelGaz Grid SA au semnat un act adițional privind ajustarea prețului restului de material de executat în cadrul contractului care vizează proiectarea și execuția lucrărilor de extindere a rețelelor electrice în zona Galata.

Lucrările au început în toamna anului trecut, contractul dintre asocierea dintre Municipiul Iași și SC DelGaz Grid SA, pe de o parte, și SC General Tehnic SRL Iași având o valoare inițială de 6.623.247 lei, suma fiind suportată în părți egale de municipalitate și furnizorul de electricitate. Dată fiind scumpirea masivă a materialelor, Primăria și SC DelGaz Grid SA au semnat un act adițional potrivit căruia restul lucrărilor de executat are o valoare de 6.769.218 lei, fără TVA, din care materialele de 3.443.750,67 lei, fără TVA, informează într-un comunicat Biroul de presă al municipalității.

Prin acest proiect vor fi realizați 6,32 kilometri de linii electrice subterane de 20 kV și 14,4 kilometri de linii electrice subterane de 0,4 kV, la care se adaugă patru puncte de transformare și firide. Investiția vine ca urmare a solicitărilor venite din partea cetățenilor consultați în cadrul dezbaterii publice inițiate de municipalitate pe marginea Bugetul Municipiului Iași pe anii precedenți, dar și a cererilor făcute de aceștia prin alte canale de comunicare.

Numărul estimat de beneficiari din zonă este de 1.400. Străzile pe care se va face extinderea rețelei electrice în zona Galata (tarlalele T46, T47, T48 și T49) sunt: strada Ștefan Dumitrescu, strada Valea Adâncă, strada Prof. Neculai Zamfirescu, strada Prof. Emil Honoriu, stradela Gh. Ivănescu, aleea Gh. Ivănescu, strada Corneliu Baba, strada Ștefan Ciubotărașu, aleea Strugurilor, strada Strugurilor, șoseaua Iași – Voinești, strada Iftimie Bârleanu, stradela Iftimie Bârleanu, aleea Iftimie Bârleanu, strada George Mărgărit, strada Onisifor Ghibu, strada Constantin Gane, strada Aglae Pruteanu, strada Lucia Sturza Bulandra, strada Ion Irimescu și strada Maria Filotti.