Furnizarea apei potabile, întreruptă în comunele Fântânele, Plugari, Șipote, Trifești, Probota, Vlădeni și Andrieșeni

Din cauza lipsei apei brute la sursa Hălceni, ApaVital nu poate furniza apă necesară procesului de tratare. În aceste condiții, pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, ApaVital anunță că nu va putea furniza apă potabilă începând de miercuri 22 iunie, ora 9.00, până joi 23 iunie, ora 7.00, către utilizatorii din localitățile Fântânele din comuna Fântânele, Onești și Plugari din comuna Plugari, Chișcăreni, Hălceni și Mitoc din comuna Șipote, Hermeziu, Zaboloteni, Vladomira și Trifești din comuna Trifești, Perieni, Bălteni și Probota din comuna Probota, Iacobeni, Broșteni, Vlădeni, Alexandru cel Bun, Borșa și Vâlcelele din comuna Vlădeni, Șoldana din comuna Andrieșeni.

ApaVital reamintește utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal.

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iaşi recomandă utilizatorilor afectaţi să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere. Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon 0232.969.