O nouă ediție a Sărbătorii Iei, în perioada 24-26 iunie, la Iași

În perioada 24 – 26 iunie, în Parcul Expoziției (zona parcului de joacă pentru copii) va avea loc cea de-a VI-a ediție a Festivalului Iei – RomânIA Autentică, prima de după pandemie., cu participarea a 50 de meșteri populari din toate zonele țării.

De asemenea, tot în aceeași perioadă va avea loc Târgul Iei, în Parcul Expoziției (zona aleii cu castani), eveniment organizat în parteneriat cu Asociația ART – Meșteșugurile Prutului, cu participarea a 30 de meșteri populari din România și Republica Moldova.

Produse expuse la cele două târguri: ii și cămăși tradiționale, port popular, podoabe lucrate manual, podoabe croșetate, podoabe sculptate în os, produse din piele, textile țesute la stative și împletituri, ceramică decorativă, păpuși din pănuși și împletituri din sfoară, cioplituri în lemn, împletituri prin tehnica nodurilor, produse naturale din lavandă, produse apicole, turtă dulce.

Spectacol de muzică populară, sâmbătă, 25 iunie, începând cu ora 12.00, în Parcul Expoziției cu participarea:

– Ansamblului profesionist de muzică și dans „Izvorașul” al Palatului de Cultură „Nicolae Botgros” din Cahul – Republica Moldova,

– Ansamblului folcloric studențesc „Doina Carpaților” al Casei de Cultură a Studenților Iași,

– Clasei de excelență a prof. Anca Apetroaiei, de la Palatul Copiilor din Iași

– Corului de Copii al Municipiului Iași din cadrul Ateneului Național Iași

– Diana Crăcană și Maria Ionescu

– Karla Ursu și Ansamblul Folcloric „Rapsodia” din Iași

Voluntarii vor împărți 7.000 de ecusoane personalizate pentru cei care vor purta ie.

Conducerea Primăriei Municipiului Iași încurajează ieșenii și turiștii să participe la aceste evenimente și să poarte ie pentru a-și manifesta atașamentul față de valorile tradiționale românești!

Festivalul Iei a cunoscut un succes deosebit în edițiile organizate înaintea pandemiei: dacă la ediția din 2017 municipalitatea a reușit să împartă 10.720 de astfel de ecusoane, în 2018 cele 12.000 de ecusoane fuseseră deja distribuite până la ora 18.00, numărul total al participanților fiind de circa 30.000, iar peste 20.000 de persoane au participat în 2019.