Proiectul CampioMate, implementat în premieră în județul Iași, și-a premiat campionii

CampioMate este un proiect desfășurat doar în județul Iași, după un format nou și unic la nivel național, care a îmbinat gamingul cu activitatea de pregătire la matematică. El s-a născut ca urmare a rezultatelor slabe obținute la testul  inițial standardizat susținut la nivelul județului Iași, la inițiativa smarticienilor Maria Predoiu și Andrei Rădulescu și a echipei de conducere a  Inspectoratului Școlar Județean Iași, condusă de prof. Luciana Antoci și prof. Cristian Pravăț.

Timp de trei luni, profesori voluntari au muncit cu elevii de clasa a V-a și a VIII-a înscriși în campionat, i-au ajutat să treacă de testele celor cinci etape, iar la final câștigătorii celor două ligi, Gama și Beta, au fost premiați.

„În perioada 20-22 iunie, cei 32 de elevi de clasa a VIII-a din cele două echipe câștigătoare G-Mate și Smarticienii-Forever s-au bucurat de premiul primit, o excursie la București. Au fost cazați la hotelul Novotel Bucharest City Center și au avut parte de tururi ghidate ale Bucureștiului, s-au plimbat pe Calea Victoriei, Bulevardul Lascăr Catargiu, Piața Romană, Bulevardul Magheru, Piața Universității și Parcul Cișmigiu. Copiii s-au bucurat de fapul că au putut vizita Muzeul Antipa, Palatul Parlamentului și birourile Publicis – cea mai mare agenție de publicitate. De asemenea, au fost impresionați de întâlnirea cu senatorii, membri ai Comisiei pentru învățământ din cadrul Senatului”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Săptămâna viitoare e rândul celor mici, câștigătorii de la clasa a V-a, să se bucure de aventura taberei CampioMate. (E.M.)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.