Bustul lui Petre P. Carp, dezvelit la Sinagoga Merarilor

Luni, 27 iunie, la ora 9.00, la Sinagoga Merarilor din Iași va fi dezvelit bustul lui Petre P. Carp, cu ocazia împlinirii a 185 de ani de la nașterea sa.

Figură proeminentă a vieții politice românești de dinaintea Primului Război Mondial, Petre P. Carp a fost președintele Consiliului de Miniștri al Guvernului României Mari (prim-ministru), Președinte al Partidului Conservator și membru fondator al Societății „Junimea”.

La eveniment vor participa Mihai Chirica, primarul municipiului Iași și prof. dr. Cătălin Turliuc, alături de reprezentanți ai instituțiilor publice și culturale ieșene, ai mediului academic și de membrii Corului Marii Uniri.

După ceremonia de dezvelire a bustului va avea loc lansarea cărții „Petre P. Carp. Un destin, o vocație”, a cunoscutului istoric ieșean Cătălin Turliuc, apărută la Editura Junimea.

Bustul din bronz a fost realizat de artistul ieșean Lucian Constantin Smău, la inițiativa Ateneului Național din Iași. Finanțatorii proiectului sunt Primăria Municipiului Iași și Asociația Fraterna.