Mormântul monument istoric al lui Nicolae Gane, restaurat de Ateneul Național

Primarul Mihai Chirica a participat sâmbătă, 25 iunie, la debutul celei de-a doua ediții a proiectului „Cimitirul Eternitatea – Monument istoric / Muzeu în aer liber”. Primul obiectiv restaurat în acest an este mormântul – monument istoric al lui Nicolae Gane, scriitor, om politic, primar și membru al Academiei Române

Mormântul – monument istoric a fost restaurat de Ateneul Național din Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Direcției Județene pentru Cultură Iași și a fost finanțat de Asociația „Fălticeni Cultural”, al cărei președinte este părintele Liviu Mihăilă.

În cursul anului 2020, Primăria Municipiului Iași a reușit obținerea statutului oficial de monument istoric pentru Cimitirul Eternitatea. În prima ediție a proiectului „Cimitirul Eternitatea – Monument istoric / Muzeu în aer liber”, organizată anul trecut, cu sprijinul autorităților locale și prin implicarea unor persoane și instituții private, Ateneul Național din Iași a reușit să restaureze peste 20 de morminte – monument istoric sau de arhitectură, unde își duc somnul de veci peste 70 de personalități ale românilor.

„Capitală Istorică a României, Iașul este un muzeu viu care vorbește la fiecare pas despre marile personalități și evenimentele importante din istoria neamului nostru. Felicit echipa Ateneului și mulțumesc tuturor colaboratorilor acest program de protejare și punere în valoare a obiectivelor istorice și culturale reprezentative pentru Iași!”, a transmis primarul Mihai Chirica, în mesajul adresat cu ocazia deschiderii oficiale a celei de-a doua ediții a proeictului.