Clujul se clasează pe primul loc în ţară la Bacalaureat; opt elevi au obţinut media 10

Judeţul Cluj se clasează pe primul loc în ţară la examenul de Bacalaureat, după ce tot pe primul loc s-a clasat şi la examenul de Evaluare Naţională.

Rata de promovare la Bacalaureat în judeţul Cluj este de 85,1%, iar opt elevi au obţinut media 10.

„Afişarea primelor rezultate obţinute de elevii judeţului Cluj la Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie 2022, care ne situează pe primul loc la nivel naţional, la fel ca la Evaluarea Naţională, ne-a adus satisfacţie şi bucuria de a vedea munca constantă, desfăşurată pe parcursul anilor de liceu, încununată de succes. Vă felicit, dragi absolvenţi ai claselor a XII-a, pentru că aţi avut încredere în voi şi aţi dovedit că Examenul de Bacalaureat este adevăratul examen de maturitate, că sunteţi pregătiţi pentru confruntarea cu viaţa, convinşi că ceea ce aţi realizat până acum înseamnă enorm pentru reuşita în viaţă, fie că vorbim mai departe de înscrierea la universitate, în învăţământul postliceal sau de încadrarea pe piaţa muncii”, arată, într-o postare pe Facebook, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Marinela Marc.

Aceasta îi felicită şi pe părinţii elevilor şi mai ales pe colegii săi profesori.

„Stimaţi colegi, aţi muncit cu seriozitate, v-aţi implicat şi aţi răspuns provocărilor profesionale, contribuind astfel la schimbare şi la succes. Ştiu ce înseamnă să lucrezi cu un elev care intră în clasa a IX-a cu o medie la Evaluarea Naţională sub 5,00 şi să reuşeşti performanţa ca acelaşi elev să obţină nota 6,00 pentru a promova examenul de Bacalaureat şi îmi exprim toată aprecierea pentru acele cadre didactice care reuşesc, printr-un efort extraordinar, această performanţă, despre care se vorbeşte mai puţin”, a mai scris şeful ISJ Cluj. AGERPRES