Arhitecţi ai Foster+Partners, MVRDV, UNStudio și Zaha Hadid Architects, reuniţi la Iaşi de concursul internaţional organizat de IULIUS

Concursul internațional de arhitectură, organizat de compania IULIUS, la Iași, pentru o nouă dezvoltare în zona Sf. Andrei – Piața Palatului Culturii, se apropie de final. Participanții, patru dintre cele mai mari birouri de arhitectură din lume – Foster+Partners, MVRDV, UNStudio și Zaha Hadid Architects –, expun soluțiile propuse în expoziția „Un Iași pentru viitor”, care va fi deschisă publicului în perioada 30 iunie – 14 iulie 2022în Holul Principal al Palatului Culturii din Iași.

Intrarea este liberă pentru toți ieșenii interesați de dezvoltarea orașului lor, programul de vizitare fiind de marți până duminică, în intervalul orar 10.00 – 17.00.  Expoziția  integrează viziunea birourilor de renume mondial privind inserția arhitecturii contemporane într-un spațiu recunoscut pentru reperele sale istorice. Proiectele propuse răspund unor multiple provocări, urbanistice, topografice, tehnice, ce țin de patrimoniul construit, ecologice, de valorificare a descoperirilor arheologice, criterii impuse de arhitecți și specialiști, dar și rezultate în urma consultării publice privind percepția ieșenilor asupra orașului și a dezvoltării viitoare.

 

Mai mult, membri ai birourilor internaționale care au conceput unele dintre cele mai faimoase atracţii urbane, la nivel mondial, vor fi prezenţi joi, 30 iunie, de la ora 09.00, la conferința „Cities of the Future”, care va avea loc în Sala Voievozilor a Palatului Culturii.

 

În prima parte a evenimentului, arhitecţii Foster+Partners, MVRDV, UNStudio și Zaha Hadid Architects îşi vor prezenta soluțiile gândite pentru concursul internațional de arhitectură organizat de compania IULIUS, iar în partea a doua vor participa la o dezbatere despre cum vor arăta orașele viitorului. Câștigătorul competiției de arhitectură, desemnat de un juriu compus din istoricul Cătălin Turliuc și arhitecții Șerban Țigănaș, Augustin Ioan, Dragoș Ciolacu, Mihai Corneliu Drișcu și Matei Bogoescu, va fi anunțat la finalul conferinţei „Cities of the Future”.

 

Evenimentul este organizat în parteneriat cu New Iași Architecture (NIA), club de dezbatere și informare asupra spațiului construit din Iași, și SHARE Architects, consilier în pregătirea concursului internațional de arhitectură și selecția birourilor invitate. Evenimentul va putea fi urmărit live pe https://learn.share-architects.com/.

 

Mai multe detalii descoperiți pe www.iasipentruviitor.ro.