Galaţi: Scriitori din zece ţări, la Festivalul Internaţional de Literatură ”Poezia – Port La Dunăre”

Scriitori din nouă ţări riverane Dunării şi din România vor participa în perioada 28 iunie – 3 iulie la Festivalul Internaţional de Literatură „Poezia – Port La Dunăre” sub genericul Art City, a anunţat, luni, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est, Florina Zaharia.

Potrivit acesteia, programul festivalului cuprinde, în cele patru zile, lansări de carte, recitaluri, proiecţii video, workshopuri şi spectacole artistice la Foişor pe faleza inferioară a Dunării şi în sălile Centrului Cultural Dunărea de Jos.

În cadrul proiectului se va lansa şi o Enciclopedie a Dunării şi va avea loc şi un spectacol artistic susţinut de Nicu Alifantis şi Răzvan Mirică (Gemini) în ziua de 2 iulie, la ora 19,00, pe Faleza inferioară a Dunării.

Întâlnirile scriitorilor cu oficialităţile locale vor avea loc de Ziua Dunării la Primăria Galaţi şi la Consiliul Judeţean Galaţi.

Festivalul Internaţional de Literatură „Poezia – Port La Dunăre” este organizat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est, cu sprijinul Primăriei Municipiului Galaţi şi al Consiliului Local în parteneriat cu Consiliul Judeţean Galaţi, Centrului Cultural Dunărea de Jos şi Filialei de Traduceri Literare. AGERPRES