Concert SoNoRo Conac, la Palatul Culturii

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași va fi gazda unui concert SoNoRo Conac joi, 30 iulie 2022, ora 19.00. Concertul va avea loc în Sala „Henri Coandă” de la Palatul Culturii din Iași și va oferi publicului ieșean o întâlnire cu artiștii Alisaa Margulis– vioară, Răzvan Popovici – violă, Răzvan Suma – violoncel și Cristiana Mihart – pian.

Programul muzical va cuprinde lucrări de Clara Schumann, Robert Schumann și Camille Saint-Saëns.

Accesul la concertul SoNoRo Conac și se face în bază rezervării locurilor pe https://conac.sonoro.ro.

Inițiat în 2013, turneul SoNoRo Conac și-a propus încă de la început să asocieze muzica de cameră cu diverse opere arhitecturale emblematice din România, sugerând astfel nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României.

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

Ediție cu ediție, SoNoRo Conac a pus pe harta emoțională a țării noastre peste 100 de clădiri de patrimoniu, unele dintre ele complet necunoscute publicului din țara noastră, dar a și atras atenția publicului internațional asupra unora dintre cele mai frumoase simboluri arhitectonice ale țării noastre.

Palatul Culturii din Iași este cea mai însemnată creație a arhitectului român I.D. Berindei, format la școala pariziană. Construit în stil neogotic, palatul se înalță, în parte, peste ruinele curților domnești medievale, menționate documentar începând cu 1434. A fost inaugurat în 1925, iar pentru decorațiunile din interior s-a folosit în premieră un material brevetat de Henri Coandă, denumit bois-ciment, care imită lemnul de stejar.

SoNoNo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal – BRD – Groupe Société Générale și al Ordinului Arhitecților din România.