Bogdan Balanișcu: Reforma organizației municipale Iași a PSD continuă!

PSD Iași continuă procesul de reformare a organizației municipale. Chiar dacă urmează perioada concediilor de vară, social-democrații din municipiul Iași sunt preocupați să continue reconstrucția organizației, în baza principiilor statutare, în vederea convocării Conferinței de alegeri, cel mai târziu în toamna acestui an.

„Așa cum a anunțat în februarie și președintele Marcel Ciolacu, în contextul rezultatelor modeste, începând cu alegerile europarlamentare din 2019, organizația municipală traversează un amplu proces de reorganizare. În cele aproape 4 luni de la acel moment am reușit să așezăm lucrurile pe făgașul normal. Am pornit de jos, chiar de la temelie. Am refăcut complet bazele de date. Știm pe cine putem conta. Am repartizat fiecare membru pe secția de votare de care aparține conform statutului. Am refăcut structurile pe departamente de lucru.

În această perioadă nu am lăsat să treacă neobservat niciun moment important. Cu sprijinul colegilor mei am organizat evenimente prin care le-am arătat ieșenilor că suntem singura alternativă pentru o administrație eficientă, transparentă și în folosul cetățenilor. Urmare acestor primi pași au venit către noi, către social-democrați, câteva sute de noi membri. Avem pentru prima dată organizații locale formate doar din studenți.

Am discutat și discutăm cu toți membrii social-democrați. Și cu membrii cu experiență, dar și cu cei noi. Încercăm să schimbăm mentalități și să conștientizăm că adversarii politici sunt în afara partidului. Toți contribuie la acest proces de reorganizare, din care trebuie să ieșim uniți și să dăm dovadă că suntem, din nou, un partid format din ieșeni și care luptă pentru Iași.

Am ajuns în etapa în care constituim organizațiile de bază, pe zone de votare. Pentru că ne dorim să fim permanent aproape de ieșeni, să le aflăm problemele, să le preluăm și să le transpunem mai departe administrației locale prin intermediul colegilor din Consiliul Local. Astăzi, Iașul este blocat de lipsa de preocupare a primarului și președintelui Consiliului Județean. Sunt doi oameni cu mari probleme de imagine, ignorați la toate nivelurile, dar care nu înțeleg răul pe care îl fac și se țin de scaune.

Sperăm ca în maxim două-trei luni să definitivăm crearea organizațiilor interne și să convocăm Conferința municipală de alegeri în urma căreia să alegem o structură de conducere care să ne reprezinte cu succes în beneficiul ieșenilor”, a declarat Bogdan Balanișcu, președintele interimar Organizației Municipale Iași al PSD.

Totodată, secretarul de stat Bogdan Balanișcu lansează o invitație publică pentru toți ieșenii care cred în valorile social-democrate de a participa activ la activitățile și evenimentele PSD Iași.

„Îi invit pe toți cei care cred în schimbare să vină alături de noi și să se convingă că suntem constructivi, deschiși la dialog și bine intenționați. Actuala administrație locală și-a arătat limitele. Incompetența și fariseismul trebuie să dispară de la Palatul Roznovanu și de la Consiliul Județean. Ieșenii au nevoie de administratori preocupați de proiecte, nu de conducători vremelnici care au pierdut șirul dosarelor penale în care sunt anchetați. Împreună cu senatorul Maricel Popa, președintele organizației județene, și cu întreaga structură de conducere locală, avem un singur țel. Să facem tot ce ne stă în putere, din pozițiile publice pe care noi, membrii PSD, le ocupăm pentru a crește calitatea vieții tuturor ieșenilor. Și dacă acest lucru se va întâmpla, atunci sunt convins că PSD Iași va redeveni prima formațiune politică în preferințele ieșenilor și din urban și din rural.” a mai punctat Bogdan Balanișcu.