Recital vocal – instrumental susținut de Ivan Shemchuk și Ștefan Linu la Palatul Culturii

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația „Crescendo Events”, invită publicul la recitalul susținut de pianistul Ivan Shemchuk și basul Ștefan Linu, membru în Corul Operei Naționale Române Iași.

Concertul va avea loc luni, 4 iulie, începând cu ora 18.00, în Sala „Henri Coandă” de la Palatul Culturii din Iași. Programul cuprinde lucrări din creațiile compozitorilor: Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, Carl Millöcker, Francesco Paolo Tosti, Serghei Rahmaninov, Viktor Kosenko, William Bolcom.

Ivan Shemchuk, născut în 1994, în Cernăuți (Ucraina), într-o familie de muzicieni, a studiat la Școala de Muzică din Cernăuți, clasa prof. Elvira Ryzhonok, continuând la Liceul de Muzică „Solomiya Krushelnytska” din Lvov, sub îndrumarea prof. Ludmila Zakopets. În anul 2018, a absolvit cu diplomă de onoare studiile de master la Academia de Muzică „Feliks Nowowiejski” din Bydgoszcz (Polonia).

Ștefan Linu s-a născut în orașul Bicaz, județul Neamț. Debutul ca solist a avut loc pe scena Ateneului Național din Iași, în rolul Papageno din opera „Die Zauberflöte” de W.A. Mozart. Începând cu 2012, activează în cadrul Operei Naționale din Iași, ca artist liric, făcându-se remarcat în diverse roluri solistice pe scenele Operei Naționale din Iași și București. În prezent, basul Ștefan Linu se perfecționează sub îndrumarea baritonului italian Alfio Grasso și a renumitei soprane Horiana Brănișteanu.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.