Trei importante obiective din Miroslava își vor produce singure energia electrică

Primăria comunei Miroslava a demarat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție a trei centrale fotovoltaice care urmează să fie instalate în această localitate situată la doar cinci kilometri de municipiul Iași.

Potrivit primarului Dan Niță, centralele vor fi montate pe sediul primăriei, sala de sport din comună precum și pe clădirea Fermei din Uricani. Proiectul are o valoare de aproximativ 500.000 de lei și urmează a fi implementat în această toamnă.

Fiecare dintre cele trei centrale solare fotovoltaice va avea o putere de aproximativ 25 kWp, fiind compuse din panouri fotovoltaice de 400-600 Wp. Energia obținută va putea fi utilizată pentru consumul propriu sau livrată în sistem. Impactul asupra mediului este minim, întrucât în urma dezmembrării centralei fotovoltaice nu rezultă deșeuri, iar structura poate fi refolosită.

“Sistemul fotovoltaic este o tehnologie fiabilă, având o durată medie de viață de peste 20 de ani. Prin implementarea acestuia reducem costurile cu energia electrică achiziționată din surse convenționale, reducem impactul asupra mediului prin scăderea amprentei de carbon și ne alieniem la standardele și directivele europene în vigoare”, a precizat primarul Dan Niță. (E.M.)