Putin nu-l va felicita pe Biden de Ziua Independenţei în SUA, anunţă Kremlinul

Şeful statului rus, Vladimir Putin, nu-l va felicita luni pe preşedintele american Joe Biden de Ziua Independenţei în SUA, ca urmare a acţiunilor ”neprietenoase” ale Washingtonului la adresa Moscovei, a anunţat Kremlinul, transmite Reuters.

”În acest an, felicitările cu greu pot fi considerate un lucru adecvat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor într-un apel telefonic. ”Politicile neprietenoase ale Statelor Unite sunt motivul”, a adăugat el.

Separat, Kremlinul a apreciat luni că protestele letale care au izbucnit în regiunea Karakalpakstan din Uzbekistan sunt o ”chestiune internă” care priveşte Taşkentul.

Peskov a declarat că Rusia consideră Uzbekistanul o ”ţară prietenoasă” şi nu are nicio îndoială că leadership-ul său va soluţiona această chestiune.

Optsprezece oameni au fost ucişi şi 243 au fost răniţi în timpul protestelor din provincia Karakalpakstan ca reacţie la planurile de restrângere a autonomiei provinciei, au anunţat luni autorităţile uzbece. AGERPRES