Ciolacu: Ministrul Finanţelor va solicita luarea unei decizii cu privire la familiile victimelor din dosarul ”Colectiv”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat miercuri că ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, va solicita în şedinţa de Guvern luarea unei decizii astfel încât familiile victimelor din dosarul „Colectiv” să primească urgent despăgubirile stabilite de instanţă.

„Ministrul Finanţelor va solicita, în şedinţa de guvern de astăzi, luarea unei decizii astfel încât familiile victimelor din dosarul ‘Colectiv’ să primească urgent despăgubirile stabilite de instanţă. Oamenii aceştia atât de crunt loviţi de soartă nu trebuie umiliţi”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că există două variante de rezolvare a problemei, astfel încât instituţiile statului desemnate de justiţie cu plata despăgubirilor civile „să primească fondurile necesare pentru efectuarea plăţilor”.

„Sunt convins că premierul va înţelege necesitatea unei decizii rapide astfel încât familiile victimelor de la ‘Colectiv’ să vadă din partea statului, după atâţia ani de chin, corectitudine şi umanitate”, a menţionat Marcel Ciolacu. AGERPRES