Fostul speaker, Andrian Candu, este cercetat pentru îmbogățire ilicită

MOLDPRES/. Fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, este cercetat pentru îmbogățire ilicită. În urma efectuării mai multor percheziții la domiciliul ex-speakerului, acesta a fost audiat astăzi de ofițerii și procurorii anticorupție, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), temei pentru inițierea procesului penal a servit sesizarea Autorității Naționale de Integritate, care a efectuat controlul averii și intereselor personale ale fostului demnitar.

Astfel, procurorii au constatat că, în perioada ianuarie 2015 – iulie 2016, ex-președintele Parlamentului ar fi obținut o cotă parte dintr-o societate cu răspundere limitată autohtonă și ar fi suplinit bugetul familiei cu mijloace financiare nejustificate, în sumă de aproape 800 de mii de lei (circa 40 mii de euro). De asemenea, în perioada august 2016 – martie 2020, Candu și-ar fi majorat averea cu mijloace financiare și bunuri imobile, utilizând în acest sens bani din surse nejustificate, în sumă de circa 4,5 milioane de lei.

Pentru fortificarea probatoriului, ofițerii și procurorii anticorupție au efectuat în această dimineață percheziții la domiciliul familiei fostului deputat și în alte trei imobile deținute în proprietate de către acesta. Ex-președintele Parlamentului a fost recunoscut în calitate de bănuit și audiat la CNA.