Nouă ieșence, convocate la naționala de rugby în VII, participantă la turneul de calificare pentru Cupa Mondială

Nouă jucătoare de la CS Politehnica Iași, campioana națională en-titre a ediției 2021/2022, fac parte din lotul României de rugby în VII care la sfârșitul acestei săptămâni vor înfrunta, pe Stadionul Național de Rugby “Arcul de Triumf” din Capitală, selecționatele Angliei, Belgiei șți Italiei în turneul de calificare la Cupa Mondială din luna septembrie, din Africa de Sud.

Cele nouă jucătoare de la CS Politehnica Iași, eleve ale antrenorilor Neculai Tarcan și Gabriela Lepciuc, convocate la națională, sunt: Maria Atomi, Loredana Juncanariu, Simona Roșca, Ana Maria Sandu, Andreea Berbeci, Ana Maria Bocan, Ana Maria Călin, Carina Dascălu și Ionela Alina Dincă.

La turneul de calificare la Cupa Mondială – Rugby Europe Men and Women RWC 7s Qualifier Tournament – programat sâmbătă și duminică la București, pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”, echipa României face parte din Grupa B, alături de Anglia, Belgia (formații cu care se va confrunta sâmbătă) și Italia.

De remarcat că Iașul are un reprezentat și la la naționala masculină de rugby în VII, care în aceeași perioadă va participa, tot în Capitală și tot pe Stadionul Național “Arcul de Triumf”, la turneul de calificare pentru Cupa Mondială. Este vorba despre Marius Chiriac, tot de la CS Politehnica Iași. În competiția masculiniă, selecționata noastră face parte din Grupa C, alături de reprezentativele Țării Galilor, Germaniei (cu care se va întâlni sâmbătă) și Georgiei.

În urma turneului de la București, primele patru echipe clasate atât la masculin cât și la feminin se vor califica la Cupa Mondială programată între 9 și 11 septembrie la Cape Town.