Numărul cazurilor de coronavirus, în creștere la Iași. 54 de pacienți în spital, din care 5 la ATI

În ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost înregistrate 123 de cazuri noi de coronavirus, în creștere față de ziua anterioară, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 13 externări și 17 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate cu virusul SARS-CoV-2, numărul total de decese fiind 2.432.

În ceea ce privește solicitările de testare a pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, în ultimele 24 de ore, echipajele mobile au efectuat 9 recoltări.

La cabinetele medicilor de familie, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 56 de persoane, în scădere față de ziua anterioară. Dintre acestea, 8 au primit doza I și 15 au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 20 de persoane și 16 persoane cu doza a patra.

De la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent s-au înregistrat 477 de reacții adverse ușoare.

În ceea ce privește gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19 din județul Iași, conform raportărilor, sâmbătă, 16 iulie, la prânz, erau ocupate 54 de paturi (în creștere scădere față de ziua anterioară), din care 5 paturi la ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 2 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 3 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 16 paturi ATI:

  • 1 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 6 paturi ATI a Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pașcani
  • 3 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu este ocupat niciun pat la ATI.

În momentul de față, o persoană confirmată pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală, este ocupat un pat.

În zona ATI COVID de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași este ocupat un pat. În ceea ce privește zona medicală COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, 2 paturi sunt ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iași, sâmbătă, 16 iulie, un număr de 585 de persoane se află în izolare (în creștere față de ziua anterioară).

Până în prezent, DSP Iași a emis, în total, 112.185 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80.708 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.