Poli Iași a încheiat stagiul de pregătire din Bulgaria cu o nouă victorie

Poli Iași a încheiat cu o nouă victorie seria meciurilor de verificare disputate în cantonamentul de la Bansko, după ce elevii lui Claudiu Niculescu au trecut miercuri după amiază de FC Pirin Gotse Delchev, formație din liga a treia din Bulgaria, cu scorul de 2-0 (1-0).

Ambele goluri ale ieșenilor au fost înscrise de Plokhotniuk (min. 35 și min. 77), ucraineanul consolidându-și astfel titlul de golgheter al echipei în cantonamentul din Bulgaria, cu cinci reușite.

Potrivit programului stabilit inițial, moldovenii ar fi trebuit să se dueleze în ultimul meci–test din stagiul centralizat efectuat în Bulgaria cu formația azeră de primă ligă Sabah Masazir, însă asiaticii au declinat, în ultima clipă, disputarea întâlnirii, motiv pentru care ieșenii au fost nevoiți să caute, pe ultima sută de metri, un alt adversar disponibil cu care să-și măsoare forțele.

Poli Iași a început meciul în formula: Brânză – Martac, Plămadă, Tincu, Ciaun – Vașvari – Marchioni,  Anton, Karachanakov, Hunte- Plokhotniuk.

În minutul 33, Dumitru l-a înlocuit pe Anton, după care, la pauză, au intrat Finică, în locul lui Ciaun, Francis Cristea, în locul lui Marchioni și Fică în locul lui Hunte, după care, în minutul 70, Chistol i-a luat locul în poartă lui Brânză, Hrib lui Dumitru și Pelivan lui Karachanakov. În minutul 72, Kuadio a fost trimis în teren în locul lui Martac, iar trei minute mai târziu, căpitanul Vașvari a fost înlocuit cu Octavian Cracea. În minutul 82, Ciubăncan a intrat în locul celui care a realizat „dubla” în acest meci, “Mișa” Plokhotniuk.

În stagiul centralizat de pregătire desfășurat la Bansko, Poli Iași a obținut patru victorii: 4-0 cu ȚSKA 1948 Sofia (Bulgaria) – goluri Plohotniuk (2), Vașvari și Ciubăncan, 2-1 cu FC Mavlon (Nigeria) – goluri Cracea și Pelivan, 2-1 cu Akritas Chiorakas (Cipru) – goluri Karachanakov și Plokhotniuk și 2-0 cu Gotse Delchev – goluri Plokhotniuk, și o remiză, scor 1-1, cu FC Makedonija GP Skopje (Macedonia de Nord) – gol Karachanakov.

Ieșenii vor reveni joi acasă, urmând să beneficieze de câteva zile libere, după care, începând de săptămâna viitoare, vor relua pregătirile în Copou în vederea debutului în noua ediție a Ligii 2, când urmează să întâlnească, pe 6 august, în deplasare, pe nou-promovata Oțelul Galați, formație antrenată de fostul internațional Dorinel Munteanu.