Violeta Alexandru (deputaţi neafiliaţi): Trăim un moment istoric; Parlamentul ar fi trebuit să fie plin, nu gol

Deputatul neafiliat Violeta Alexandru a declarat, miercuri, că ratificarea protocoalelor de aderare a Republicii Finlanda şi a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord reprezintă un moment istoric, iar Parlamentul ar fi trebuit să fie „plin, nu gol”.

„Pentru toţi cei care sunt fricoşi, pentru toţi cei care se fac că nu înţeleg care este pericolul Putin şi Rusia sub regimul lui, cele două ţări dau un semnal de curaj. Mă adresez celor care încă mai pun la îndoială şi se dau aşa delicaţi şi încearcă să ne spună că Rusia nu reprezintă un pericol spunându-le că asta înseamnă curaj politic: să-ţi asumi şi să stai ferm în faţa unui regim care trebuie să înceteze cu tot ceea ce înseamnă teroarea războiului şi frica asupra unor oameni care nu au nicio vină. Trăim astăzi un moment istoric, iar Parlamentul României ar fi trebuit să fie plin, nu gol, pentru că într-adevăr suntem martorii unui episod în tot ceea ce înseamnă construcţia stabilităţii, a democraţiei şi a libertăţii în lume pe care ar trebui să-l aplaudăm şi de la care ar trebui să nu absentăm”, a spus Violeta Alexandru, în plenul Camerei Deputaţilor.

Ea a atras atenţia că trebuiau să fie două proiecte de lege privind ratificarea celor două protocoale.

„Personal, am reţineri că un singur proiect de lege ar trebui să consfinţească ratificarea celor două ţări. Nu sunt de specialitate, dar atrag atenţia că procedural ar fi trebuit să fie două proiecte. Nu că am fi votat diferit la unul faţă de celălalt, dar, dacă e să fim corecţi şi să facem parte dintr-o familie care respectă regulile şi corectitudinea, aşa trebuie să ne comportăm şi noi”, a explicat Violeta Alexandru.

Camera Deputaţilor, întrunită miercuri în sesiune extraordinară, a adoptat proiectul de lege privind ratificarea Protocoalelor de aderare a Republicii Finlanda şi a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord. S-au înregistrat 227 de voturi „pentru” şi trei abţineri. AGERPRES