Loredana, Daniel Jinga şi Vasile Muraru – laureaţi la Gala Premiilor Anuale ale Revistei ”Actualitatea Muzicală”

Dirijorul Daniel Jinga, actorul Vasile Muraru şi cântăreaţa Loredana Groza s-au aflat printre premiaţii celei de-a 29-a ediţii a Galei Premiilor Anuale ale Revistei „Actualitatea Muzicală”, decernate pe anii 2019, 2020 şi 2021, în cadrul unui eveniment care a avut loc, joi, la Opera Naţională Bucureşti.

În acest an, premiile sunt mai numeroase decât de obicei, pentru că marchează şi recompensează performanţele în domeniu pe parcursul celor trei ani. Ultimul eveniment a avut loc în anul 2018, pandemia anulând apoi ceremoniile de premiere anunţate şi programate, au precizat organizatorii.

Loredana Groza a afirmat că Premiul de popularitate primit la Gala Premiilor Anuale ale Revistei „Actualitatea Muzicală” reprezintă pentru ea „un lucru extraordinar”.

„Nu am cuvinte să spun cât de recunoscătoare sunt pentru toate darurile pe care Dumnezeu şi oamenii din jurul meu mi le-au oferit”, a spus Loredana Groza.

Actorul Vasile Muraru, managerul Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, a mulţumit pentru premiu şi pentru atenţia acordată de Uniunea Compozitorilor instituţiei pe care o conduce.

„Mulţumesc foarte mult pentru atenţia pe care o acordaţi unei instituţii mai vechi cu un an decât Uniunea Compozitorilor din România, (…) mulţumesc foarte mult pentru consideraţia pe care o arătaţi şi pentru felul în care sunteţi atât de receptivi la tot ce se întâmplă în ultimii ani acolo, la Teatrul de Revistă ‘Constantin Tănase'”, a afirmat Vasile Muraru.

Cantautorul Mircea Vintilă a mărturisit că este onorat să primească premiul pentru muzica folk şi a urat viaţă lungă şi activitate prodigioasă Revistei ‘Actualitatea Muzicală’ a Uniunii Compozitorilor.

În cadrul evenimentului au fost acordate premiile:

– Premiul de excelenţă – dirijorul Christian Badea

– Premiul pentru debut componistic – Andrei Petrache

– Premiul pentru dirijat – Daniel Jinga

– Premiul Valori ale tinerei generaţii – soprana Daniela Bucşan (Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”)

– „Premiul pentru management artistic – Vasile Muraru (manager al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”)

– Premiul pentru Creaţie – compozitorul Mircea Drăgan

– Premiul pentru Performanţă vocală – Monica Anghel

– Premiul „Vedete” – Aurelian Temişan

– Premiul de popularitate – Loredana Groza

– Campionul Şlagărelor pentru copii – compozitorul Mihai Alexandru

– Premiul muzicii folk – Mircea Vintilă

– Premiul „Maeştrii din Diaspora” – compozitorul Eugen Doga

– Diploma de onoare „O viaţă dedicată muzicii uşoare româneşti” – Horia Moculescu. AGERPRES