Năsui: Pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult decât pensia obişn

Deputatul USR Claudiu Năsui susţine că pensia specială medie a crescut, în doar şase luni, „de 160 de ori mai mult” decât pensia medie a românilor obişnuiţi şi afirmă că vinovate de această situaţie sunt PSD şi PNL, partide care votează pentru menţinerea pensiilor speciale.

„3 lei. Cu atât a crescut pensia medie a românilor obişnuiţi în primele 6 luni din 2022, conform Casei Naţionale de Pensii Publice. În schimb, pensia specială medie a crescut în aceeaşi perioadă cu 481 lei. De 160 de ori mai mult. Da, aţi citit bine. În doar 6 luni, pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie a românilor obişnuiţi. (…). Încă de la început, USR s-a opus sistemului pe două viteze al pensiilor speciale pe care l-a creat PSD-PNL. Partidele care au puterea de 30 de ani în România s-au bătut cu pumnul în piept că vor desfiinţa pensiile speciale, dar PSD-PNL votează pentru menţinerea lor de fiecare dată. Ăsta este ordinul venit de la premierul cu o pensie specială de 18.000 lei/lună”,”, scrie Năsui, miercuri, pe Facebook.

 

Potrivit acestuia, în contextul în care românii se confruntă cu facturi mai mari şi creşterea preţurilor, pentru categoriile de speciali, „pentru cei apropiaţi de putere”, se găsesc mereu soluţii.

„Toţi românii se confruntă cu facturile mai mari şi creşterea preţurilor. Taxa ascunsă numită inflaţie a ajuns la cifre record şi ne macină puterea de cumpărare. Dar pentru categoriile de speciali, pentru cei apropiaţi de putere, se găsesc mereu soluţii. Şi mai ales bani. Şi pentru restul? Cei mai nevoiaşi primesc tichete sociale de 4 lei/zi pentru alimente”, conchide Năsui. AGERPRES