BCR Iași Open – gata de start! Nume importante pe tabloul principal de simplu

Turneul de tenis feminin BCR Iași Open este un nou prilej de a populariza acest minunat sport în rândul ieșenilor, care au devenit în ultima perioadă din ce în ce mai atrași de sportul alb. Afirmația aparține primarului Mihai Chirica și a fost făcută joi, în cadrul conferinței de presă desfășurată la Baza sportivă de la Ciric, prilejuită de organziarea în perioada 1-7 augiust, la Iași, a turneului WTA 125 BCR Open Iași.

“În ultima vreme, Iașul oferă atât jucători buni de tenis, cât și spectatori inimoși. După un turneu dedicat băieților și încă unul rezervat copiilor, competiții care s-au bucurat de un mare succes, iată că Iașul găzduiește o nouă întrecere la care vor participa jucătoare profesioniste dintre cele mai cunoscute. Este o oportunitate nu doar pentru imagine, ci pentru a face din sportul ieșean și din sportul românesc un atu pe care, din păcate, l-am pierdut. Sportul este o formă de reprezentare pentru România și ar trebui să devină o prioritate de brand de țară pentru cei care decid soarta țării. Baza Sportivă Ciric s-a transformat pe repede înainte, cred că suntem un exemplu de viteză în investiții în sport pentru întreaga țară, am reușit să facem și nocturnă și tot ce vedeți aici în doar o lună de zile. A fost o mare provocare pentru noi. Îmi doresc să facem din Iași un loc unit de tenismani, fie ei români sau străini”, a mai spus, în discursul său, primarul Mihai Chirica, care a propus ca meciurile să fie filmate și înregistrate, urmând ca aa doua zi, ele să fie proiectate pe ecrane instalate în cartiere, în vederea popularizării acestui sport în rândul copiilor.

La rândul său, Daniel Dobre, directorul turneului BCR Iași Open, a ținut să sublinieze faptul că în ultimii ani, Iașul a devenit un pol al tenisului de câmp din România, un rol important în acest sens avându-l autoritățile locale, respăectiv municipalitatea, prin punerea la dispoziție a bazei sportive de la Ciric, una dintre ce ele mai moderne din țară. “Am fost la multe turnee în lume și nicăieri nu s-a realizat ce s-a realizat la Iași într-un timp atât de scurt. O nocturnă cu un design foarte frumos. Din experiență pot să vă spun că în momentul în care începi așa bine, poți ajunge foarte sus. Asta înseamnă că aceste turnee vor evolua și vor deveni puncte de reper în calendarul internațional”, a spus Daniel Dobre.

Beneficiară a unui wild-card din partea organizatorilor, Andreea Prisăcariu a declarat că este emoționată, având în vedere că va evolua în fața propriului public. “Organizarea este una de top și mă bucur foarte mult să fiu aici. Am emoții, probabil pentru că sunt acasă, vă promit un turneu de calitate, cu meciuri foarte bune. Toate începuturile mele au fost la Iași și sper să fie și începuturile mele în WTA tot la Iași”, a afirmat Andreea.

Turneul BCR Iași Open, programat în perioada 1 – 7 august, este dotat cu premii în valoare de 115 000 de dolari și 160 de puncte WTA, iar director de turneu este Daniel Dobre.

Prima ediție va aduce la start o puternică prezență românească, pe tabloul principal fiind opt jucătoare, dintre acestea cinci fiind direct acceptate, iar trei pe baza unor wild-carduri.

Pe lista jucătoarelor se află, pe lângă româncele Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu,  Viktorija Golubic, Anna Karolina Schmiedlova, Clara Burel, Panna Udvardy, dar și Kristina Mladenovic, câștigătoare de titluri de Grand Slam la dublu.

Programul meciurilor va fi afișat pe conturile de social media și pe website-ul BCR Iași Open. În zilele de duminică, luni și marți, primele meciuri din zi încep la ora 11.00 și ultimul meci din zi nu mai devreme de ora 19.00.

În zilele de miercuri, joi și vineri, primele meciuri din zi încep la ora 13.00 și ultimul meci din zi nu mai devreme de ora 19.00.

Sâmbătă și duminică meciurile încep la ora 13.00.

Biletele și abonamentele sunt disponibile pe platforma Entertix până sâmbătă, 30 iulie.