ICR lansează apelul la candidaturi pentru bursele ”George Enescu” 2023

Institutul Cultural Român anunţă lansarea apelului la candidaturi pentru bursele „George Enescu”, care se vor desfăşura în anul 2023.

Potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES, în cadrul acestui program, doi muzicieni români vor primi câte o bursă, sub forma unui stagiu de trei luni la Cite internationale des arts din Paris.

Perioadele de desfăşurare a burselor sunt februarie – aprilie 2023, respectiv august – octombrie 2023.

Artiştii interesaţi sunt invitaţi să depună dosarele de candidatură până pe 25 august 2022 la Institutul Cultural Român.

Obiectivul principal al programului de burse „George Enescu”, iniţiat în 2005 şi desfăşurat de ICR în parteneriat cu Cite internationale des arts, este de a oferi unor artişti români oportunitatea de a lucra şi de a se dezvolta într-un mediu artistic internaţional, în domeniul muzicii/muzicologiei.

Bursele „George Enescu” se adresează muzicienilor români cu studii universitare de specialitate încheiate şi cu performanţe recunoscute în domeniu. Sunt oferite două burse pentru perioade de câte trei luni, în vederea desfăşurării unor proiecte artistice în atelierul dedicat României de la Cite internationale des arts din Paris. Valoarea fiecărei burse este de 6.000 de euro.

Selecţia este făcută în baza dosarelor de candidatură depuse de artişti şi analizate de o comisie independentă de specialişti, formată din personalităţi recunoscute în muzică. Dosarele selectate în România vor fi trimise spre validare Comisiei de admitere de la Cite internationale des arts. AGERPRES