MS: Peste 90% din intervenţiile medicale de urgenţă prespitaliceşti la nivel naţional sunt furnizate de Ambulanţă

Peste 90% dintre intervenţiile medicale de urgenţă prespitaliceşti la nivel naţional sunt furnizate de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi serviciile de ambulanţă judeţene, afirmă, joi, pe Facebook, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii cu prilejul Zilei Ambulanţei din România.

Potrivit sursei citate, în anii 2020-2021, serviciile de ambulanţă au avut peste 6,2 milioane de intervenţii.

„Ambulanţa împlineşte joi 116 ani. În 28 iulie 1906 a luat fiinţă ‘Societatea de Salvare din Bucureşti’ şi, odată cu ea, prima staţie de Salvare din România, creată din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici, sub deviza ‘Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor’. Serviciile judeţene de ambulanţă (SAJ) şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) au un rol esenţial în medicina de urgenţă. Peste 90% din intervenţiile medicale de urgenţă prespitaliceşti la nivel naţional sunt furnizate de SABIF/SAJ-uri”, precizează sursa citată.

Ministerul subliniază că este nevoie de angajarea unui număr mai mare de medici de urgenţă în serviciile de ambulanţă, precum şi de dotarea corespunzătoare cu maşini.

„În acest fel vor putea fi acordate populaţiei servicii medicale de calitate, iar presiunea asupra spitalelor va fi redusă”, susţine MS.

„La mulţi ani salvatorilor noştri! Mulţumim pentru tot efortul depus şi pentru că aveţi grijă de noi într-una dintre cele mai grele crize sanitare, pandemia de COVID-19!”, mai afirmă reprezentanţii ministerului. AGERPRES