De astăzi, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi restricționat

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. De astăzi, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi strict pentru angajații acestuia și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier. În acest sens, vor fi stabilite coridoare separate pentru intrare și ieșire din aeroport, transmite MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, se va permite intrarea în aeroport doar în baza prezentării biletului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către reprezentanți ai administrației aeroportului. După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul documentelor de călătorie și cel de securitate, urmând așteptarea cursei în sala sterilă.

Astfel, primul filtru de control de securitate va fi la intrarea în aeroport, unde polițiștii de frontieră vor asigura controlul scanat al bagajelor de mână, dar și al valizelor. Cetățenii sunt îndemnați să vină din timp la aeroport pentru a reuși efectuarea tuturor procedurilor.

Menținerea regimului în aeroport este în responsabilitatea angajaților Poliției de Frontieră, vor fi antrenate și echipaje canine specializate în depistarea substanțelor interzise și explozive. Totodată, fluxul de pasageri pe intrare în țară cu cel înregistrat pe ieșire nu va interacționa, sala de așteptare fiind delimitată în acest sens.

De asemenea, va fi interzisă staționarea în fața aeroportului. Aceasta va fi permisă doar în locurile special amenajate, unde accesul va fi asigurat prin controlul și verificarea suplimentară a mașinilor. Totodată, echipajele forțelor de ordine vor patrula zilnic în proximitatea aeroportului și vor interveni cu suportul necesar în asigurarea securității.

Pe parcursul lunii iulie curent, la Aeroportul Internațional Chișinău au fost anunțate peste 20 de alerte cu bombă. În urma verificărilor, nu au fost depistate obiecte explozive.