În ultimele 24 de ore, trei ieșeni au pierdut lupta cu virusul SARS-CoV-2

În ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost înregistrate 109 cazuri noi de coronavirus, în scădere față de ziua anterioară, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-a efectuat 21 de externări și 20 de internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat trei decese în rândul persoanelor confirmate cu virusul SARS-CoV-2, numărul total de decese fiind de 2.446.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, în ultimele 24 de ore, echipajele mobile au efectuat 11  recoltări.

La cabinetele medicilor de familie, în ultimele 24 de ore, nu au fost efectuate vaccinări.

În ceea ce privește gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19 din județul Iași, conform raportărilor, luni, 1 august, erau ocupate 180 de paturi, din care șase paturi la ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 3 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 3 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

 

În momentul de faţă sunt libere 15 paturi ATI:

 

  • 1 pat la Spitalul de Neurochirurgie
  • 5 paturi ATI a Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pașcani
  • 3 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu este ocupat niciun pat la ATI.

În momentul de față, nu sunt persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratament prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturi la ATI. În ceea ce privește zona medicală sunt ocupate trei paturi.

În zona ATI COVID de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturi. În ceea ce privește zona medicală COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași sunt ocupate 21 de paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, luni, 1 august, un număr de 1.182 de persoane se află în izolare.

Până în prezent, DSP Iași a emis, în total, 115.939 de decizii pentru persoanele aflate în izolare.