USR a lansat un nou site dedicat măsurii de reducere a taxării salariilor

Uniunea Salvaţi România a anunţat, marţi, lansarea unui site dedicat măsurii de reducere a taxării salariilor: www.zerotaxe.ro, acuzând faptul că, în loc să crească taxele, Guvernul ar trebui să le scadă pentru a ajuta românii să treacă prin criză, potrivit unui comunicat al USR.

„Decizia Guvernului Ciucă de a creşte taxele de la 1 august va nenoroci sute de mii de români. 60% din IMM-urile din România anunţă deja că vor face concedieri ca urmare a creşterii taxelor. Dacă ar fi vrut să ajute românii, Guvernul PSD-PNL ar fi trebuit tocmai să reducă taxele, nu să le crească, sărăcind românii şi mai mult”, se arată în comunicat.

Conform comunicatului, în acest context, USR lansează un nou site cu întrebări şi răspunsuri pentru propunerea de reducere a impozitării muncii prin scutirea taxelor pe echivalentul unui salariu minim: www.zerotaxe.ro.

„Noul site www.zerotaxe.ro este actualizat cu ultimele noutăţi şi explică principiile Zero Taxe pe salariul minim şi impactul benefic pe care îl poate avea această măsură. De asemenea, conţine un calculator care arată oricui este interesat cu cât i-ar creşte venitul odată cu aplicarea măsurii”, se spune în comunicat.

USR prezintă şi un exemplu legat de cât de mult ia statul român şi cât de mult din munca unui român i-ar rămâne dacă impozitarea ar fi redusă.

„În prezent, la un salariu de 1.000 de euro, brut pe lună, după ce statul ia taxele, un angajat rămâne cu 2.887 de lei în mână. Dacă s-ar aplica reducerea impozitării prin scutirea salariului minim, angajatul ar rămâne în buzunar cu un salariu net cu 1.000 de lei mai mare”, se explică în comunicat.

Deputatul USR Cristina Prună, citată în comunicat, opinează că acum ar fi cel mai bun moment de scădere a taxelor.

„Acum ar fi cel mai bun moment de scădere a taxelor. Dacă clasei politice i-ar păsa de români, asta ar face. Măsura pe care am vrut mereu să o introducem şi pe care am negociat-o în fostul program de guvernare, cu greu, este netaxarea primilor lei câştigaţi de orice salariat din România. Concret, scutirea de la taxe a echivalentului unui salariu minim pentru veniturile tuturor salariaţilor din România. Exact aşa cum este în statele vestice, unde românii pleacă de multe ori la muncă. Pentru mai buna înţelegere a acestei măsuri, pentru care coaliţia PSD – PNL nu are bani, am explicat totul pe www.zerotaxe.ro”, a declarat Prună.

În acelaşi context, vicepreşedintele USR Claudiu Năsui afirmă că „taxele mari pe muncă nu sunt o fatalitate pentru România”.

„Putem avea o ţară în care munca să fie bine plătită. Dar trebuie ca statul să nu mai ne ia jumătate din salariu în fiecare lună. Sau, mai nou, să desfiinţeze contractele part-time printr-o impozitare aberantă şi punitivă. Contrar opiniilor răspândite de membrii partidelor care fac parte din arcul de guvernare, Zero Taxe pe Salariul Minim se aplică tuturor salariilor din economie, nu doar salariaţilor cu salariu minim”, a declarat Năsui.

Ca o concluzie, USR reafirmă că „Zero Taxe pe Salariul Minim” este singura soluţie care poate să scoată milioane de români din sărăcie, să oprească exodul românilor în alte ţări şi să pună România pe o traiectorie de creştere reală, prin muncă bine plătită. AGERPRES