BCR Iași Open – ziua a patra. Surprize în turneul de dublu

În primul meci de pe terenul central, disputat astăzi, jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, locul 112 WTA și favorită 6 a turneului, a învins-o după două ore de joc pe Alexandra Cadanțu Ignatik, numărul 153 mondial, scor 7-5, 6-3, calificându-se în sferturile de finală la BCR Iași Open, fază a competiției în care urmează să o întâlnească pe jucătoarea maghiară Panna Udvardy, favorita nr. 2 a turneului.

În cel de-al doilea meci de pe central, Ana Bogdan, cap de serie nr. 3, a întâlnit-o pe Anastasia Zakharova (Rusia). După ce meciul a fost întrerupt timp de două ore din cauza ploii, la scorul de 6-1, 1-0 pentru jucătoarea noastră, Ana a câștigat în final cu 6-1, 6-2..

În ultimele două meciuri de simplu, disputate seara târziu, ca urmare a decalării întregului program din cauza ploii, Ekaterine Gorgodze  (Georgia) a învins-o în două seturi, scor 6-4, 6-2, pe Nadia Podoroska (Argentina), iar Paula Ormaechea (Argentina) a trecut, tot în două seturi, scor 6-3, 7-5, de Yuki Naito (Japonia).

În turneul de dublu, perechea Andreea Roșca/Darya Astakhova (România/Rusia) a furnizat surpriza în cel de-al doilea sfert de finală, după ce s-a impus în două seturi, scor 6-2, 7-5, în fața perechii favorite 3 Beatrice Gumulya/Olivia Tjandramulia (Indonezia/Australia). În semifinale, Andreea Roșca și Darya Astakhova vor întâlni cuplul Andrea Lazaro Garcia/Despina Papamichail (Spania/Grecia).

Acestea din urmă au trecut, surprinzător, de perechea Anastasia Detiuc/Elixane Lechemia (Cehia/Franța) – favorite nr. 1 a turneului, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-10.

În ultimul meci de dublu, perechea Reka Luca Jani/Panna Udvardy (Ungaria/Ungaria) a trecut de Miriam Bulgaru/Ilona Ghioroaie (România/România) cu scorul de 6-2, 6-3. (E.M.)