283 de cazuri de COVID raportate la Iași. 201 pacienți în spital, din care 6 la ATI

În ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost înregistrate 283 de cazuri noi de coronavirus, în scădere față de ziua anterioară, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 40 de externări și 31 de internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate cu virusul SARS-CoV-2, numărul total de decese fiind de 2.448.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, în ultimele 24 de ore, echipajele mobile au efectuat 43 de recoltări.

La cabinetele medicilor de familie, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 54 de persoane (în creștere față de ziua anterioară). 11 persoane au primit doza I și 19 persoane au primit cea de-a II-a doză. Cu doza a III-a s-au vaccinat 18 persoane, iar 16 persoane au primit doza a IV-a.

În ceea ce privește gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19 din județul Iași, conform raportărilor, vineri, 5 august, erau ocupate 201 paturi (în scădere față de ziua anterioară), din care șase paturi la ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 3 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 2 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie â
  • 1 pat ATI la Spitalul „Sfântul Spiridon”

 

În momentul de faţă sunt libere 17 paturi ATI:

  • 1 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 5 paturi ATI a Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 5 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

 

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu este ocupat niciun pat la ATI.

În momentul de față, trei persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus urmează tratament prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturi la ATI. În ceea ce privește zona medicală sunt ocupate cinci paturi.

În zona ATI COVID de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași este ocupat un pat. În ceea ce privește zona medicală COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași sunt ocupate 24 de paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, vineri, 5 august, un număr de 1.586 de persoane se află în izolare (în creștere față de ziua precedentă).

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a emis, în total, 117.547 de decizii pentru persoanele aflate în izolare. (E.M.)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.