Boloş: Nu cred că România poate să îşi permită luxul de a se confrunta cu o instabilitate politică

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că actuala coaliţie aflată la guvernare asigură o stabilitate politică şi decizională şi că nu îşi permite să se confrunte cu o instabilitate.

Atunci când a fost întrebat de posibilitatea ruperii actualei coaliţii de guvernare, Marcel Boloş a răspuns că nu crede că PSD va părăsi guvernarea.

„Să nu uităm că, în vreme de criză, dacă se adaugă şi instabilitatea politică, eu nu văd cum România ar putea să aibă un mers firesc al lucrurilor. Mai mult, având un asemenea buget imens de investiţii de 80 de miliarde de euro, numai asta mai lipseşte României ca să se confrunte cu instabilitatea politică, să nu se mai poată lua deciziile necesare pentru ca investiţiile să se poată implementa. România anului 2026 sau a anului 2029, după ce aceşti bani şi investiţiile făcute cu aceşti bani se vor implementa, ar trebui să arate cu totul altfel”, a răspuns Marcel Boloş.

Acesta a ţinut să menţioneze că „stabilitatea politică şi decizională a României este un bun câştigat astăzi”.

„Nu cred că România poate să îşi permite luxul de a se confrunta cu o instabilitate politică în condiţiile în care crize peste crize trebuie rezolvate şi luate decizii. Vedeţi la criza energetică, apoi criza pandemică, apoi criza războiului. În fiecare zi trebuie să fii foarte atent ca să îţi adaptezi ca Guvern deciziile la tipul de criză cu care te confrunţi. Nu văd o altă alternativă astăzi pentru guvernarea României”, a mai declarat Marcel Boloş. AGERPRES