Numărul cazurilor de COVID, în scădere la Iași

În ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost înregistrate 269 de cazuri noi de coronavirus, în scădere față de ziua anterioară, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 54 de externări și 26 de internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat două decese în rândul persoanelor confirmate cu virusul SARS-CoV-2, numărul total de decese fiind de 2.450.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, în ultimele 24 de ore, echipajele mobile au efectuat 30 de recoltări.

În ceea ce privește gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19 din județul Iași, conform raportărilor, sâmbătă, 6 august, erau ocupate 173 de paturi (în scădere față de ziua anterioară), din care cinci paturi la ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 4 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 1 pat la Spitalul de Pneumoftiziologie â
  • 1 pat ATI la Spitalul „Sfântul Spiridon

În momentul de faţă sunt libere 18 paturi ATI:

  • 1 pat la Spitalul de Neurochirurgie
  • 4 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 6 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
  • La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu este ocupat niciun pat la ATI.

În momentul de față, trei persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus urmează tratament prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturi la ATI. În ceea ce privește zona medicală sunt ocupate patru paturi.

În zona ATI COVID de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturile. În ceea ce privește zona medicală COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași sunt ocupate 20 de paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, sâmbătă, 6 august, un număr de 1.454de persoane se află în izolare (în scădere față de ziua precedentă).

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a emis, în total, 117.817 de decizii pentru persoanele aflate în izolare. (E.M.)