Politehnica Iași, meci de verificare “de lux” cu Dinamo, la rugby

Cu două săptămâni înaintea debutului în play out – ul  Ligii Naționale, rugbiștii de la Politehnica Iași au susținut susținut sâmbătă, pe Stadionul „Tepro”, o partidă de verificare cu Dinamo București, formație care în campionatul trecut s-a clasat pe locul 3 în Superligii, meciul desfășurându-se pe durata a trei reprize de câte treizeci de minute.

Partida, condusă de arbitrii ieșeni Dragoș Bărgăoanu, Romică Dimitriu și Loredana Juncanariu, a fost la discreția oaspeților, scorul neavând importanță.

Politehnica Iași a evoluat în următoarea componență: Dorogan, Tei, Platon – Vasilache, Giușcă – Arăriței, P. Chiriac, Baboiu – Vaman (căpitan), Matveev – Curcan, Deliu – Micu, Gafița – Michiduță. Au mai jucat V. Ghinuț, Matei, Gherasim, Stanciuc, M. Chiriac, Husdup, Gafița, Bălan, Neagu, Sandu și Holbocianu. Găină, David, Ignea și Cernescu au fost menajați. Au lipsit, motivat, Bădălicescu, Bișoc, Fânariu și Buburuzan.

Sergiu Michiduță n-a jucat uvertură în meciul amical cu Dinamo, ci a fost încercat ca fundaș. Rugbistul ieșean a declarat, la finalul meciului, că i-a plăcut să joace ca număr 15. „Mie îmi place să joc, îmi place enorm rugbiul, joc oriunde mi se cere”, a mai spus acesta.

De menționat că ultima repriză din cele trei ale amicalului cu Dinamo s-a transformat într-un joc-școală, în care antrenorul Politehnicii, Cosmin Rațiu, a intrat pe teren pentru a-și dirija și mai bine elevii. Îmbrăcat în tricou albastru, antrenorul gazdelor risca să devină o țintă pentru jucătorii de la Dinamo, motiv pentru care a schimbat tricoul cu un maiou portocaliu, pentru a fi “ocolit” mai ușor de adversari.

Ieșenii vor debuta pe 20 august, în play out-ul Ligii Naționale de Rugby (LNR), pe teren propriu, în compania celor de la CS Năvodari.