CJ Iași a obținut 140 de milioane de lei prin programul „Anghel Saligny” pentru modernizarea infrastructurii rutiere

În urma aprobării listei obiectivelor de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” pentru județul Iași, Consiliul Județean (CJ) Iași a obținut o finanțare în valoare de 140.000.000 lei pentru implementarea a cinci proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere, informează Biroul de Comunicare al CJ Iași.

Potrivit documentului, peste 60 de kilometri de drum județean vor fi modernizați cu aceste fonduri guvernamentale. Cele cinci proiecte depuse de Consiliul Județean Iași, care au obținut finanțare sunt:

  • modernizare drum judeţean DJ 201C: lim. Județ Neamț – Răchiteni – intersecție DN28, km. 10+500 – 16+350
  • modernizare drum județean DJ 249: Hermeziu – Vladomira, KM 5+600 –8+800
  • modernizare drum județean DJ 249 D: Intersecție DJ 249 E – Moreni – Prisăcani – Măcărești – Grozești – Intersecție DJ 244 F, km. 7+660 – 36+329
  • modernizare drum judeţean DJ 282 B: Intersecție din DN 24 C – Bivolari – Traian – Spineni – Intersecție cu DJ 282 F, km. 0+000 – 12+918
  • modernizare drum județean DJ 282 A: Popricani – Larga Jijia, km. 0+000 – 10+400

„Pentru administrația de la Consiliul Județean este un obiectiv să valorificăm orice oportunitate de finanțare prin care să dezvoltăm județul. Pe lângă investițiile cu finanțare europeană pe care le avem în implementare pe cele două sectoare de dezvoltare, cum sunt Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din județul Iași și Axa rutieră strategică Iași-Suceava, este important să continuăm să atragem și fonduri guvernamentale pentru comunitatea noastră, iar fondurile prin PNI obținute de Consiliul Județean pentru modernizarea infrastructurii rutiere vor fi investite eficient.Așa cum am susținut, viziunea acestei administrații liberale este „fără drumuri de pământ în județul Iași” și facem toate demersurile posibile pentru a atinge acest deziderat în mandatul actual”, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Fondurile alocate de Guvernul României prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru județul Iași sunt în valoare totală  de 1.512.562.828,33 lei. În total, sunt finanțate 127 de proiecte pe cele două componente, în toate cele 98 de unități administrativ teritoriale ale județului.

„Împreună cu administrațiile locale din județ, atragem fonduri guvernamentale pentru proiectele majore prin care vom dezvolta Iașul, întocmai cum ne-am asumat. Direcția noastră prioritară a rămas să creăm condiții de viață mai bune în fiecare comunitate, iar investițiile, în special în modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea și extinderea rețelei de apă și canalizare, vor continua cu fonduri guvernamentale în tot județul nostru. Încă de la anunțarea programului „Anghel Saligny”, ne-am mobilizat pentru ca Iașul să obțină fonduri guvernamentale pe care să le investim astfel încât ieșenii să aibă acces la apă potabilă și să circule pe drumuri moderne. Pe umerii noștri stă responsabilitatea uriașă de a le demonstra cetățenilor că avem voință, că știm și putem să dezvoltăm în continuare fiecare localitate, astfel încât să facem din Iași județul în care iubim să trăim.”, a adăugat președintele CJ Iași.